Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam hostingu pod serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję hostingu, który:

1.Umożliwia zedytowanie komendy startowej na własną. Już tłumaczę. Większość hostingów oferuje silniki Bukkit, Spigot, Forge czy tam co innego. Ja mam silnik, który nie jest wymieniony na żadnym z popularnych hostingów (Cauldron, czyli Forge+Bukkit w jednym). Obecnie mam hosting na mineserv.eu i musiałem dużo kombinować, żeby odpalić ten silnik (właśnie ze względu na brak możliwości edycji komendy startowej). Problem jest taki, że komenda startowa zawiera w sobie parametry odpowiedzialne za ilość RAM zarezerwowanej dla serwera, więc prawdopodobnie nie ma takiego hostingu. Dlatego punkt nr 1.B)

1.B) Administracja serwera na prośbę może zmodyfikować komendę startową.

2. Bardzo szybkie łącze internetowe. Mam dużą liczbę modów (serwer techniczny) i pluginy odpowiedzialne za zarządzanie bazą danych, prawami, terenami oraz ekonomią.

3. Dysk SSD oczywiście oraz Baza MySQL

4. Możliwość edycji ilości graczy. Nie interesuje mnie oferta na ileś tam slotów, tylko na ileś tam RAM. W miarę najwięcej za jak najmniejszą cenę oczywiście.

Punkty powyższe ułożyłem dla mnie priorytetowo. Jeśli ktoś ma jakieś większe doświadczenie w korzystaniu z hostingów bardzo bym prosił o poradę :)

Opublikowano

1. nie ma takiego, ale na fiberhost admin ci moze z edytowac jak chcesz

(polecam kupic vpsa),

3.mysql ma prawie kazdy host

4.najtaniej jest kupic vpsa(8gb i zrobic sobie tam strone,mysql,ts3 itd. i mozesz edytowac komende itd.

Opublikowano

1. Fiberhost (nie polecam, kup dedyka na sprintdatacenter.pl)

2. Również dedyk.

3. dedyk + mysql ma każdy host, np. enderchest.pl (o wiele lepszy niż fiber)

4. również dedyk.

kup dedyka i masz święty spokój, a możesz zrobić jedno IP do wszystkiego. ;)

sygnatura.png

Opublikowano

Te serwery na sprintdatacenter.pl są drogie. Wyglądają na porządne. Testowałeś do Minecrafta? Na takim dedyku miałbym trochę roboty z konfiguracją, bo musiałbym zainstalować OS zanim zabrałbym się do roboty. Ale racja, dedyk to dedyk... tylko te ceny. Zastanawiałem się nad wydatkiem 100zł/mies, a tutaj ceny od 150 w górę.

Jeśli chodzi o Fiberhost to na papierze wygląda bardzo atrakcyjnie. Nielimitowana pamięć RAM i tylko 1,7zł za slot.

Tylko co to jest ta nielimitowana pamięć RAM? W komendzie startowej zarezerwuję sobię 192GB RAM i tyle będę miał? 

Opublikowano

Polecam ci slotex.pl Jest bardzo tani a dostajesz 50 slotów za 10 miesiencznie jakos tak

12zł za 512 RAM co daje 184zł za 8GB. Jeszcze drożej niż ten dedyk, a wcale nie wygląda lepiej. Widać, że kierowany w stronę małych serwerów z płatnościami SMS.

Jak jest z lagami na fiberhost przy 40-50 graczach na serwerze? Odczuwalne? Pytam o lagi ze względu na moje mody techniczne (dokładniej to ok 30 modów + 4 pluginy)

Opublikowano

Ja zawsze, polecam każdemu zakup hostingu Pukawka.pl ;) Otóż, dlaczego? Mają do dyspozycji dużo RAMu, praktycznie nie odczujesz żadnego laga, no i oczywiście mają dobrze skonfigurowane maszyny :) Wybór należy do ciebie Pozdrawiam. 

Opublikowano

Siema. Mam dla ciebie dobrą wiadomość. Na Pukawka.pl się da wszystko co chcesz. A czy przypadkiem ten silnik się nie nazywa mpc+?? Jak coś to ja na pukawce miałem pluginy + mody a ten plik startowy możesz sam zmienić.

PS: Liczę ma naj. :)

PS:

1.Umiesz pisać pluginy?? PISZ---> [email protected]

2.Masz pomysł ma nazwę serwera MC?? PISZ---> [email protected]

Opublikowano

Siema. Mam dla ciebie dobrą wiadomość. Na Pukawka.pl się da wszystko co chcesz. A czy przypadkiem ten silnik się nie nazywa mpc+?? Jak coś to ja na pukawce miałem pluginy + mody a ten plik startowy możesz sam zmienić.

PS: Liczę ma naj. :)

No właśnie. MPC+ został niedawno martwym projektem ze względu na jakieś tam prawa itd. Projekt teraz nazywa się Cauldron (bodajże od wersji 1.7.x). Nie wiem jak to było dawniej, wiem jak jest teraz.

Enderchest na pierwszy rzut oka odpada.

Obecnie zastanawiam się nad:

1.Fiberhost,

2.Pukawka,

3.Mineserv (obecnie używam i póki co działa).

Ceny przy tych hostingach są bardzo zbliżone. Pukawka oferuje w bonusie serwer TS3 (nie jest to dla mnie aż tak ważne, ale dobrze mieć) i wydaje się być nieco tańsza.

Jest ktoś w stanie powiedzieć jak zachowuje się serwer na pukawce przy dużej ilości graczy? I jak wygląda tam instalacja niestandardowego silnika?

(Mój silnik to Cauldron, oparty o dawny MPC+)

Opublikowano

Cześć. Sam miałem tam silnik ten o którym ty mówisz bo na 1.7.2

Było na nim 50 pluginów i 20 modów

Grałem z 4kolegami więc było nas 5 i nikt nie miał lagów

A silnik wgrywasz przez ftp. Polecam programem FilleZila bo Winscp u mnie się nie chciał połączyć.

Jak coś to pisz. Jak niedługo uruchamiam serwer. I niezamienię Pukawki na nic innego. ;)

PS:

Opublikowano

nie limitowany ram - czyli gdy twoj serwer potrzebuje 40gb to tyle mu przydziela czyli nie ma limitu do np. 10gb, ale to moze lagowac. bo jak pare takich serwow to wiesz,

Opublikowano

Cześć. Sam miałem tam silnik ten o którym ty mówisz bo na 1.7.2

Było na nim 50 pluginów i 20 modów

Grałem z 4kolegami więc było nas 5 i nikt nie miał lagów

A silnik wgrywasz przez ftp. Polecam programem FilleZila bo Winscp u mnie się nie chciał połączyć.

Jak coś to pisz. Jak niedługo uruchamiam serwer. I niezamienię Pukawki na nic innego. ;)

Skąd Ty do cholery wydarłeś 50 kompatybilnych pluginów?! To mi naciągactwem jedzie na kilometr.

Jeśli chodzi o cubehost to już mnie kliknięcie w "oferta" odstraszyło, otóż w 14 powodach dla tórych warto wybrać podali cytuję:

3159514153131441277257.png  Konsola z wysyłaniem komend

3159514153131441277257.png  Zarządzanie ustawieniami

3159514153131441277257.png  Zarządzanie operatorami, zbanowanymi i whitelist

3159514153131441277257.png  Modyfikacja trybu online-mode

Czyli 4 rzeczy bez których nigdy nawet nie zastanawiałbym się nad wybraniem hostingu. Nienawidzę naciągactwa a tym bardziej nieudolnych reklam. Po takim czymś widać brak profesjonalizmu. Wyobrażacie sobie serwer bez tego xD ?

Szczerze mówiąc Wasze propozycje różnią się jedynie ceną. Nic mi nie pomogliście, a jedynie podaliście adresy do różnych hostingów.

Chyba zdecyduję się na rozwinięcie serwera na pukawce. Jeżeli będzie źle to poszukam się czegoś innego.

Kostuch wiem jak się wgrywa i jak powinno to wyglądać. Problem w tym, że te hostingi czasem mogą mieć focha i powiedzieć: Obsługujemy tylko bukkita czy cokolwiek innego. Nie pasi? Trudno.

Opublikowano

Cześć. Ja wcale cię nie oszukuję bo niby po co? Tutaj masz 105 pluginów:

http://www.mpcforum.pl/topic/1070356-spis-najciekawsze-pluginy-pod-bukkit-autorskie-pluginy-uzytkownikow-mpc/

A tu nie wiem ile bo nie ma numerka;D

pluginybukkit.pl

Więc nie mów że mówię nieprawdę ;D

Jak chcesz to ci nawet nazwy przepisze.

Na pukawce. Wyraźnie jest napisane:

"Silnik: spigot, craft bukkit, DOWOLNY INNY"

;) I nie mów że ci nie pomagamy

PS:

Opublikowano

polecam mineserv.eu

ostatnio nawet dostalem 100 slotowy serwer doslownie za free

Szukam ogarniętej ekipy posiadam  100 slotowy serwer +spawn więcej na priv C:

pozdrawiam XeNona i SrakaV8 ;)

Opublikowano

Wybacz Kostuch, ja do tej pory rozumiałem "plugin" jako rzecz wyłącznie serwerową. Natomiast "mod" jako coś co musi mieć swój odpowiednik w kliencie. Dlatego zdziwiłem się, że masz aż 100 modów. Teraz nie mam pojęcia jak wyglądają Twoje pluginy i czy instalujesz je teżw kliencie...

Opublikowano

Wybacz Kostuch, ja do tej pory rozumiałem "plugin" jako rzecz wyłącznie serwerową. Natomiast "mod" jako coś co musi mieć swój odpowiednik w kliencie. Dlatego zdziwiłem się, że masz aż 100 modów. Teraz nie mam pojęcia jak wyglądają Twoje pluginy i czy instalujesz je teżw kliencie...

Zupełnie cb nie rozumiem.

Wiesz co to czytanie ze zrozumieniem? Chyba nie po 1 napisałem że mam 50 pluginów i 20 modów. Nie wiem z kąd wytrzasnołeś 100 modów.

Mod to jest cos co dodaje bloki itp. a plugin dodaje komendy (i czasem bloki) 

Nie ogarniasz że da się stworzyć serwer z modami?? NIe mój problem. 

PS: Naucz się czytać.. ze zrozumieniem. Piona ;D

PS:

• 10 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Server.pro | fajny hosting za darmo | Jest wersja płatna jak i nie płatna | Darmowa jest tylko na 1h możeż czas Regerenować | Wersja płatna może być na 1 miesiąc lub tak samo na 1 h   | Wersji Darmowej są dostępne 10 pluginów | w Wersji Płatnej są dostępne nie skończoność pluginów |

Spodobał ci się Hosting? Używaj go częściej! Życzę Miłej Zabawy na twoim serwie!

Opublikowano

Polecam ci 3, naprawdę dobre hostingi ;)

1) Enderchest

2) Lvlup

3) Fiberhost

To ja Grands. Masz dobry wzrok! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...